Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i bardzo proste ciasto z makiem. Robi się je naprawdę w przysłowiowe 5 minut nie licząc oczywiście pieczenia.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 231
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 231
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Składniki
Margarynę roztapiamy.
Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowy na puszystą masę.
Do masy jajecznej dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i nadal ubijamy.
Na końcu do masy dodajemy roztopioną margarynę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Ciasto wylewamy na duża blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na ciasto łyżką nakładamy kule makowe jak na zdjęciu.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez 50-60 minut. Ciasto po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd