Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czereśnie w końcu można zakupić w przyzwoitej cenie. Trzeba to wykorzystać najlepiej przygotowując prosty deser. Ciasto z czereśniami to świetna przekąska po rodzinnym obiedzie. Ciasto na pewno będzie smakować Twoim bliskim i mało kto uwierzy, że to wypiek, w którym nie ma jajek.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Umyte i osuszone czereśnie przekrawamy na pół i usuwamy pestki.
Mąkę mieszamy z erytrytolem i proszkiem do pieczenia. W oddzielnym naczyniu mieszamy mleko, olej i aromat cytrynowy.
Masę wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, na wierzchu układamy połówki czereśni. Ciasto pieczemy na środkowym poziomie piekarnika przez 45-50 minut w 180 stopniach bez termoobiegu. Smacznego!