Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dwoma ciastami, orzechowym i kakaowym. Ciasto z jabłkami i lukrem cytrynowym, winne i dobre.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 39
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 39
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Składniki
ciasto- Zmiksować masło z cukrem i żółtkami. Przesiać tam mąkę z proszkiem i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem i wmieszać do ciasta.Podzielić na dwie części do 1 dodać mielone orzechy i wylać do blaszki 30x40 cm. wyłożonej papierem do pieczenia.
Poukładać cząstki jabłek i posypać cukrem.
Do 2 części ciasta dodać kakao wymieszane z mlekiem i wymieszać Polać po jabłkach.
Piec ok.45-50 min. Uważać pod koniec jakby mocno przypalało się to przykryć papierem do pieczenia.
polewa- Do cukru pudru dodać sok i tyle wody , żeby lukier był lejący ale nie za rzadki. Polać zimne ciasto w esy-floresy.