Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych co kochają kokos i słodkie. Bardzo proste ciasto na kruchym spodzie, szybkie do przygotowania.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Składniki
Na stolnicy wsypujemy 3szklanki mąki, szklankę cukru, 2łyżeczki proszku do pieczenia, śmietanę , 150-200g margaryny oraz 5 żółtek łączymy ,podsypujemy resztą mąki ,wyrabiamy w kulę i wkładamy do zamrażarnika na nie całą godzinę.
Po tym czasie wyjmujemy ciasto i rozwałkowane wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem., nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temp. 160 stopni termoobieg góra dół na ok 30-40 min.
Masa kokosowa: W średnim garnku topimy masło, dodajemy 150 ml wody oraz szklankę cukru. Mieszamy do rozpuszczenia się składników. Następnie dodajemy 2szklanki mleka w proszku i na małym ogniu cały czas mieszamy, tak aby grudki były jak najmniejsze, na koniec dodajemy wiórki kokosowe, zostawiamy odrobine do posypania na wierzch. Masę wykładamy na jeszcze ciepły spód i wygładzamy ,ja to robię zakładając torebkę foliową na dłoń i gładząc masę. Posypuję wiórkami. Smacznego