Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę pracochłonne, ale włożony trud się opłaca
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 359
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 359
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
1. kakao, woda, 1 szklankę cukru i olej zagotować i ostudzić, 2. białka oddzielić o żółtek, białka ubić z 1/2 szklanki cukru, następnie dodawać po 1 żółtku, 3. do ubitych jajek dodać zimną masę kakaową, dalej wszystko miksujemy, dodajemy przesianą z proszkiem i sodą mąkę, miksujemy, wylewamy na brytfannę, pieczemy ok 35 min w tem 175 C, 4. margarynę utrzeć z cukrem, dodawać powoli ser, wszystko wymieszać (można użyć sera z wiaderka lub zwykłego, który wcześniej należy 2x przemielić), 5. śmietanę ubić z cukrem, dodać fixy 6. ostudzone ciasto przekroić na pół, na jednej części rozsmarować słoik dżemu z czarnej porzeczki, na dżem wyłożyć masę serową, przykryć drugą częścią ciasta, znowu słoik dżemu porzeczkowego, następnie wyłożyć masę śmietanową i posypać startą czekoladą, 7. wstawić do lodówki, dobrze schłodzić smacznego