Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto bez pieczenia, z sezonowymi owocami
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 535
Składniki
Blachę 24x36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Układamy warstwę herbatników. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej, gotowanej wody. Galaretki truskawkowe również rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody.
Gdy galaretka cytrynowa zaczyna tężeć, ubijamy na sztywno śmietankę. Dodajemy serek mascarpone oraz galaretkę cytrynową. Wszystko dokładanie mieszamy. Połowę powstałej masy wylewamy na herbatniki.
Na masę układamy na obu brzegach blachy po całym biszkopcie, a przez środek po połówce biszkopta. Pomiędzy biszkopty układamy porzeczki i zalewamy tężejącą, czerwoną galaretką. Schładzamy około 5 minut. Wykładamy pozostałą część masy cytrynowej.
Przykrywamy herbatnikami. Schładzamy w lodówce. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Wylewamy na herbatniki. Posypujemy po wierzchu wiórkami kokosowymi.