Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka czekoladowe, które ładnie wyglądają i wyjątkowo smakują.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Masło roztapiamy. Dodajemy połamaną czekoladę i mieszając roztapiamy na małym ogniu. Odstawiamy do wystudzenia.
Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier, a następnie żółtka i olejek. Miksujemy z masą czekoladową. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i szczyptą soli. Dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na 8 godzin.
Ciasto nabieramy łyżeczką i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 12 minut w 170 stopniach Celsjusza.