Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ponczowe ciasto od serca Rumowa babka biszkoptowa"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka wstaw do lodówki. Żółtka przelej do miseczki. Dodaj olej i ocet. Wsyp cukier oraz cukier waniliowy. Ubij na puszystą masę. Białka ubij na sztywno. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami domieszaj do masy jajecznej. Delikatnie połącz z pianą z białek.
Foremkę z kominkiem dobrze posmaruj tłuszczem i oprósz kaszą manną. Nałóż ciasto. Od razu wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz 40 minut.
Upieczoną babkę studź w foremce 30 minut. Potem delikatnie przełóż ją na kratkę kuchenną i pozostaw do wystudzenia. Sok ananasowy wymieszaj z rumem i sokiem z limonki. Ciasto ponakłuwaj długim drewnianym patyczkiem. Obficie skrop ponczem.
Krem karpatkowy przygotuj według przepisu na opakowaniu. Przełóż do szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki. Babkę falami kremu wyciskanymi przez szprycę. Posyp cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Obłóż serduszkami z czekolady i cukru.
ok. 95 minut , 1 porcja 430 kcalŹródło: Tina