Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie dobry. Lekko wilgotny piernik z orzechami, przełożony masą serową.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 111
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 786
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 111
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 786
Składniki
Blaszka keksówka ok. 30 cm. Formę wyłóż papierem lub wysmaruj tłuszczem. Orzechy posiekaj. Wybierz pomidory z zalewy i zblenduj je na gładko z bananem, cukrem i olejem.
Dodaj suche składniki i wymieszaj łyżką. Dodaj posiekane orzechy, wymieszaj. Ciasto przełóż do keksówki, wyrównaj masę. Piecz w 180 C 40-50 minut do suchego patyczka.
Masa. Schłodzone serki wymieszaj z cukrem. Przestudzone ciasto przetnij wzdłuż na pół i odkrój ewentualne nierówności. Masą przełóż ciasto, wstaw do lodówki.
Polewa. Czekoladę rozpuść z oliwą ( nie dopuszczaj do zagotowania ). Lekko ciepłą polewą polej piernik. Udekoruj jagodami goji, które krótko moczymy w ciepłej wodzie i osączamy.