Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffiny zasmakują każdemu :) wyśmienite do kawy, herbaty:) przepis na 12 babeczek o śr. 5 cm :)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 108
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 134
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 108
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 134
Składniki
Ciasto : wszystkie składniki wrzucamy do miski, mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji. Wykładamy formę papilotkami i wlewamy po łyżce ciasta, następnie łyżeczka dżemu i zakrywamy drugą łyżką ciasta. Pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Studzimy.
Krem: do wysokiego naczynia wlewamy mleko, sok oraz wsypujemy Śnieżkę. Ubijamy na najwyższych obrotach do uzyskania bardzo gęstego kremu.
Bardzo dobrze schłodzone babeczki [najlepiej włożyć na pół godziny do lodówki] dekorujemy kremem oraz kolorowymi cukierkami ! smacznego :)