Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pleśniak tym razem z rabarbarem super połączenie smaków polecam.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 170
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 443
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 170
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 443
Składniki
Mąkę daję do miski do niej żóltka ,cukier ,proszek do pieczenia miękką margarynę i zagniatam ciasto które dzielę na 3 części do 1 daję kakao.
Rabarbar obieram kroję drobno i zasypuję cukrem i wykładam na ciasto w formie do pieczenia ,
Ubijam białka z odrobiną soli i po woli dojdę partiami cukier i ubijam sztywną pianę a na końcu kisiel .
Piane wkładam na rabarbar i skubie na wierch 3 kawałek ciasta ,
Ciasto piekle w 200 stopniach 35 minut na środku piekarnika gotowe posapuje cukrem pudrem blaszka 28 cm .dokładne w wykonanie w filmie zapraszam i smacznego .