Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 120
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 120
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
Składniki
3 szkl.mąki krupczatki,1 kostka margaryny, 5 łyżek cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy--te wszystkie składniki posiekać i dodać do nich 5 żółtek i 3 łyżki śmietany gęstej. Zagnieść.
1/5 ciasta odłożyć na kruszonkę, a 4/5 ciasta wyłożyć na blachę. ( 25x35)
Następnie na ciasto dajemy pokrojony rabarbar. Na owoce wykładamy ubitą pianę z 5 białek,z 1 szklanki cukru i z 2 budyniami waniliowymi. Na wierzch robimu kruszonkę z tej 1/5 ciasta która wczesniej była odłożona.
Pieczemy w tem. 175-180 stopni. 40 minut.SMACZNEGO!!!!