Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest bardzo pyszny a zarazem bardzo słodki placek z owocami który świetnie się sprawdza na niedzielne popołudnie i też na jesień. ;)
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 22
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 613
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10556
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 22
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 613
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10556
Składniki
Margarynę (całą) rozpuszczamy i studzimy. Do dużej miski przesiewamy mąkę i dodajemy po kolei cukier,śmietanę,jaja,proszek.
Wystudzoną (lecz nie zimną) margarynę stopniowo dolewamy do składników podczas gdy się już lekko połączą a mąka będzie widoczna pod ciastem.
Dobrze i starannie wymieszane ciasto wylewamy do formy. Wtykamy polówki jabłek do ciasta albo posypujemy np. malinami delikatnie wciskając do masy. W ten sposób owoce lekko "wnikną" do ciasta a nie bd na nim "leżeć", podczas pieczenia. Chodzi o to żeby ciasto wystawało przed owoce. Piec aż do suchego patyczka i dotąd aż w całym domu bd unosił się słodki zapach i placek nabierze brązowo/złotego koloru. Po upieczeniu lekko ostudzić,i wyjąc z formy i (według uznania) posypać cukrem pudrem,ponieważ jest on wystarczająco słodki.
Dodawajcie w kom zdj jak wygląda placek w waszym wykonaniu,ponieważ akurat w moim domu w tej chwili królują resztki innych ciast i nie mam okazji dod zdjęcia. :) życzę smacznego.