Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś dawny przepis sprzed lat na pyszne i proste ciasto z jabłkami, które nawet na drugi dzień pozostaje mięciutkie i wilgotne, serdecznie polecam :-)
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2177
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 140
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2177
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 140
Składniki
1. Masło roztapiamy w rondelku i pozostawiamy do wystudzenia. 2. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cząstki. 3. Jajka ze szczyptą soli, cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na puszystą masę. 4. Następnie mąkę wraz z proszkiem do pieczenia dosypujemy stopniowo do masy jajecznej i dalej miksujemy. 5. Dodajemy 4 łyżki mleka. 6. Następnie dodajemy stopniowo rozpuszczone i wystudzone masło i dalej miksujemy. 7. Na końcu do ciasta wrzucamy jabłka, sypiemy cynamonem, mieszamy. 8. Blachę o wymiarach 24cm x 24cm smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą, wylewamy ciasto, wyrównujemy. Po wierzchu również sypiemy cynamonem. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. 9. Pieczemy przez ok. 50 minut na drugiej półce od dołu z grzaniem góra-dół. 10. Upieczone, jeszcze gorące sypiemy cukrem pudrem i pozostawiamy do wystudzenia. Smacznego :-)