Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty do zrobienia placek z jabłkami na kruchym spodzie i dwukolorową kruszonką. Polecam
miska, nóż, blaszka średniej wielkości, tarka, garnek ,łyżka,
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 96
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17033
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 193
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 82
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 96
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17033
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 193
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 82
Składniki
Ciasto; Mąkę przesiać do miski dodać zimne masło , cukier oraz proszek do pieczenia. Wszystko siekać nożem do połączenia składników i powstania kruszonki , następnie dodać jajka i zagnieść jednolite , gładkie ciasto. Tak przygotowane ciasto podzielić na dwie części mniejszą i większą. Większą włożyć do lodówki a mniejszą do zamrażalnika. Przygotować mus jabłkowy; Jabłka po obraniu pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do garnka z grubym dnem , dodać cukier oraz cynamon i odrobinę wody. Smażyć aż jabłka będą miękkie i zaczną się rozpadać. Zdjąć z ognia dodać mus jabłkowy ze słoika, dodać bułkę tarą i wymieszać. Średniej wielkości blaszkę delikatnie wysmarować margaryna , wysypać bułką tartą lub mąką i wylepić większą częścią ciasta wyjętego z lodówki. Na cieście rozłożyć mus jabłkowy, na mus zetrzeć na tarce o dużych oczkach ciasto z zamrażarki i na wierzch rozłożyć posypkę kakaową. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 45 - 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Ciasto po upieczeniu gotowe do podania.