Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne wielosmakowe ciasto! Połączenie idealne do zajadania w karnawale zapraszam!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 41
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami, dodajemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz pianę ubitą z białek. Ciasto wykładamy na blachę o wymiarach 25/36 ser z makiem i jabłkami a następnie sam ser. Ser: Mak sparzyć i zemleć dwa razy. Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym i żółtkami. Pod koniec dajemy porcjami ser, proszek do pieczenia, kaszę mannę i pianę ubitą z białek. Masę dzielimy na dwie równe części do jednej dodajemy mielony mak i starte jabłka, drugą zostawiamy bez dodatków. Pieczemy do godziny w 180 stopniach.