Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis od mojej kuzynki. Ciasto udało się super.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 672
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16764
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 100
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 672
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16764
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 100
Składniki
Wykonanie: Z masła, śmietany, smalcu, mąki, żółtek i proszku do pieczenia. Zagęścić ciasto, rozwałkować i przenieść do formy natłuszczonej i wysypanej wiórkami kokosowymi podpiec w piekarniku. Jabłka obrać, zetrzeć i przysmażyć z sypką galaretką. Upieczone ciasto posmarować dżemem truskawkowym, nałożyć pokrojone truskawki, a na nie usmażone jabłka ,następnie pianę ubitą z cukrem. Placek posypać pokrojonymi orzechami i piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut na dolnym włączniku. Podać na stół jeszcze ciepły z dodatkiem herbaty miętowej.