Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Z mąki, proszku do pieczenia, margaryny, cukru, jajka i smietany zagnieść gładkie, jednolite ciasto, a następnie wylepić nim blaszkę /30x25 cm/
Cukier /1/2szklanki/, masło i miód przełożyć do rondelka, stopić mieszając. Do płynnej masy dodać drobno pokrojone orzechy.
Delikatnie wlać masę na surowy placek. Wstawić do srednio nagrzanego piekarnika /180 - 200 stopni C/ i piec. 40 minut.