Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla zakochanych w kokosach:D
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 50
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 29
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 50
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 29
Składniki
mleko zagotowujemy wraz z cukrem pudrem (można dodać więcej niż 2 łyżki) i kokosami, następnie odstawiamy do ostygnięcia. w międzyczasie przygotowujemy galaretki i odstawiamy. gdy masa kokosowa będzie zimna łączymy ją z roztarta margaryna i na końcu z białkami (są w przepisie ale ja ich nie dodaje). wykładamy krem na biszkopt na to wylewamy galaretkę. po stężeniu galaretki układamy petitki wcześniej namoczone w wodzie lub jak ktoś woli w alkoholu