Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
Biszkopt przekroić na połowę.Z jednej połowy wykrawać literatką krążki.
Odlewamy pół szklanki mleka, dodajemy żółtka i mąki,resztę mleka gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym.Gotujemy budyń.Zimny budyń utrzeć z margaryną do masy można dodać pokrojone orzechy i rodzynki,migdały. Gotową masę wyłożyć na połowę placka.
Na masę dać ciasto z dziurkami, do dziurek dać kolorową tężejącą galaretkę.Na galaretkę układać wykrawane krążki z ciasta,to polać polewą.