Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ucierane z dużą ilością świeżych czereśni i czekoladową kruszonką. Szybkie i pyszne.
Dzisiaj podaję Wam przepis na pyszne śledzie ( matiasy ) w sosie , które wymy...
Odsłon: 9
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20272
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 27
Dzisiaj podaję Wam przepis na pyszne śledzie ( matiasy ) w sosie , które wymy...
Odsłon: 9
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20272
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 27
Składniki
Czereśnie umyć, oderwać gałązki, ew. wydrylować. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż na pół i wyskrobać ziarenka.
Masło utrzeć z wanilią i cukrem na puszystą masę. Pojedynczo dodawać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy maślano-jajecznej. Delikatnie wmieszać czekoladki kawowe.
Masło na kruszonkę pokroić w kostkę, a następnie zagnieść z mąką, kakao i cukrem. Odstawić do lodówki.
Ciasto ucierane przełożyć do formy, rozłożyć na całej powierzchni ciasta czereśnie. Równomiernie pokruszyć kakaowe ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 45 min. Po upieczeniu ostudzić i ew. przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego :)