Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek czekoladowy z wiśniami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 131
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 135
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 100
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22714
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 131
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 135
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 100
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22714
Składniki
Ciasto cytrynowe upiecz w podłużnej foremce według przepisu podanego na opakowaniu. Wystudź, a potem potnij w cienkie plasterki.
Mąkę przesiej ze szczyptą soli i kakao. Dodaj zimne masło pokrojone na kawałeczki, cukier i cukier waniliowy. Rozcierając wszystkie palcami, szybko zagnieć kruszonkę.
Blachę (32 x39 cm) posmaruj tłuszczem. Na spód nasyp połowę kruszonki. Dobrze dociśnij ją dłonią. Pozostałą kruszonkę włóż do lodówki.
Przygotowany spód posmaruj konfiturą i przykryj plasterkami ciasta cytrynowego. Lekko je dociśnij, a potem skrop likierem. Wiśnie osącz z zalewy. Owoce rozłóż równomiernie na cieście. Wierzch posyp pozostałą kruszonką.
Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz około 60 minut. Gotowe ciasto wystudź. Oprósz cukrem pudrem.
ok. 2 godz., 1 porcja ok. 420 kcal.Źródło: Tina