Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek cytrusowy"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 49
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 49
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto, zawiń w folię, włóż na 30-40 min do lodówki. Formę o śr. 28 cm natłuść, oprósz bułką tartą. Rozgrzej piekarnik (180oC). Ciasto rozwałkuj, 1/5 odłóż, resztą wylep formę, nakłuj widelcem, piecz 20 min.
Ciasto posmaruj marmoladą lub dżemem. Pomarańczę umyj, obierz, pokrój w plastry i ułóż na dżemie.
Roztrzep masy. Polej ciasto. Piecz, aż się zetnie. Następnie z odłożonego ciasta wytnij paski, ułóż kratkę. Ponownie wstaw do piekarnika, piecz ok. 15 min (lub dłużej), aż kratka się zezłoci.Źródło: Świat kobiety