Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie ma nic "słodszego", co przypomni letnie wypady do lasu i zbieranie skarbów leśnych Proporcje podaję dla średniej wielkości tortownicy
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 480
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 66
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 144
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 480
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 66
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 144
Składniki
Najpierw przygotować kruszonkę- wszystkie składniki wrzucić do miski i szybko zagnieść ciasto - zamrozić , najlepiej poprzedniego dnia. Dnia następnego - wszystkie składniki ciasta zagnieść czystymi łapkami dodając tyle śmietany, by ciasto odchodziło od rąk i stanowiło jednolitą lśniącą masę Ciastem wyłożyć posmarowaną tłuszczem formę -spód i boczki na wys.2 cm- zostawić w cieple ok 30 min aż podrośnie Na cista wysypać składniki nadzienia - borówki i cukier- równomiernie posypać nim borówki. Na borówki zetrzeć na tarce -grube oczka-zamrożoną wcześniej kruszonke. Piec ok.40 min, 180 st. Można posypac cukrem pudrem Smacznego wspomnienia leśnego lata życzę.