Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i banalne w wykonaniu ciasto a jedyna trudność a nawet nie trudność a czynność wymagająca większego skupienia to obranie dwóch jabłek i utłuczenie kilku orzechów
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 34
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 141
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 34
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 141
Składniki
Oddzieliłam białka od żółtek i ubiłam na sztywną pianę, dodawałam małymi porcjami cukier. Kolejno dodawałam żółtka, przesianą mąkę, sodę i proszek do pieczenia o raz cynamon. Wlałam olej i wymieszałam do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodałam pokrojone w kostkę jabłka oraz posiekane orzechy. Wylałam ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem posypałam cukrem pudrem.
Notatki: * jeśli nie lubimy cynamonu nie ma konieczności dodawać go * robiłam w wersji bez orzechów też smaczne * blaszka o średnicy 24 cm