Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantne ciasto serowe"
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 55
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24011
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 55
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24011
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 101
Składniki
Mozzarellę osączyć z zalewy, pokroić w kosteczkę. Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki. Szynkę pokroić w kosteczkę. Kilka listków rukoli odłożyć do dekoracji, resztę dość grubo posiekać. Suszone strączki chili pokruszyć.
Jajka wbić do miseczki, ubijać mikserem 2-3 minuty. Następnie wlać oliwę oraz mleko. Dołożyć starty żółty ser, pokrojoną mozzarellę, posiekaną rukolę, chili oraz kosteczki szynki. Przemieszać. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia, wsypać do składników w misce. Wszystkie dokładnie wymieszać.
Tortownicę o śr. 26 cm wyłożyć pergaminem. Nałożyć ciasto, wierzch wyrównać, przykryć połówkami pomidorków. Lekko wcisnąć je do środka. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec około 60 minut. Gotowe ciasto posypać odłożonymi listkami rukoli.
Czas przygotowania: około 75 minutŹródło: Życie na gorąco