Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 109
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 109
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
Składniki
Wykonanie ciasta: Białka ubić z cukrem ,dodać żółtka i resztę składników. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Wylewamy je na formę wysmarowaną tłuszczem wysypaną bułka tartą .Ciasto piec 40 minut w temperaturze 2000 . Po upieczeniu zostawić do wystygnięcia. Dwie szklanki wiśni bez pestek zalać koniakiem lub wódką i odstawić na całą noc.
Wykonanie masy: Masło utrzeć i dodawać po trochu mleko. Na koniec dodać kakao. Odkroić cienko wierzch ciasta i odłożyć. Wybrać wnętrze ciasta i rozdrobnić rękami do masy. Rozdrobnione ciasto wymieszać z masą dodać wiśnie i pokrojone orzechy. Jeżeli masa jest zbyt sucha możemy dodać soku z wiśni. Masę włożyć do ciasta i przykryć odkrojonym wierzchem. Polać polewą.