Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska z gotowego ciasta francuskiego
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 550
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 550
Składniki
Z ciasta francuskiego wykrawam szklanką kółka
Rozdzielam jajko na żółtko i białko, białkiem smaruję każde kółko ciasta po bokach (żeby pierożki się dobrze połączyły, a borówki nie wyciekały)
Na środku każdego kółka układam po 3 borówki i sklejam pierożki. Układam je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smaruję żółtkiem (żeby upiekły się na złoto). Pierożki posypuję cukrem. Piekę ok.15-18min w temperaturze 180st.C.
Smacznego!