Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierożki ravioli z serowym farszem"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 447
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13092
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 100
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 447
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13092
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 100
Składniki
Ciasto: ciasta mieszamy w misce, przenosimy na stolnicę i zagniatamy do uzyskania gładkiego ciasta. Przykrywamy, odstawiamy na godzinę, by ciasto odpoczęło.
Farsz: Zmiażdżony czosnek i posiekaną cebulę dusimy na łyżce tłuszczu, uważając, by się nie przypaliły. Fetę kruszymy. Rozmrożony szpinak przesmażamy na maśle. Studzimy. Wszystkie farszu mieszamy, doprawiamy sporą ilością pieprzu i solą.
Ciasto wałkujemy, szklaneczką wycinamy małe kółeczka. Nadziewamy farszem, mocno sklejamy. Ravioli gotujemy 3-4 minuty w osolonej wodzie z dodatkiem drugiej łyżki oliwy. Podajemy np. z ostrym sosem pomidorowo-paprykowym i ziołami.
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji około 2,60 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 266 kcal Białko 5,5 g/Tłuszcz 14 g/Węglowodany 38 g.Źródło: Rewia