Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z kapustą i kaszą gryczaną"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2103
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 956
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20969
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2103
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 956
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20969
Składniki
Ciasto: do mąki wlewam ciepłą wodę, wbijam jajko, dodaję sól. Zagniatam elastyczne, gładkie ciasto.
Nadzienie: kapustę opłukuję, gotuję, odcedzam i odciskam z wody. Drobno ją kroję. Gotuję kaszę i następnie dodaję ją do kapusty. Cebulę obieram, szklę na oleju i mieszam z nadzieniem. Doprawiam solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkowuję, wykrawam krążki, np. szklanką. Na każdy nakładam trochę nadzienia. Pierogi gotuję w lekko osolonej wodzie. Są pyszne polane olejem z cebulką.Źródło: Kobieta i życie