Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój autorski przepis na mega delikatne i pyszne ciasto z pierniczkami. Polecam :)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 60
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2666
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 235
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5383
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 60
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2666
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 235
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5383
Składniki
Biszkopt: Jajka rozdzielamy, białka ubijamy na sztywno , dosypujemy partiami cukier. Żółtka mieszamy z proszkiem i octem. Wlewamy do białek cały czas miksując. Przesiewamy mąkę, wsypujemy na 3 razy do jajek, mieszamy łyżką. Blachę (sam spód) wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto i pieczemy w 150 st. C termoobieg ok 20-25 minut (góra dół- 170 st. C) Po wystudzeniu z biszkoptu ściągamy skórkę i smarujemy dżemem porzeczkowym. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody, odstawiamy do wystudzenia. Mleko ubijamy ze Śnieżkami na sztywno, dodajemy śmietanę i miksujemy. Następnie wlewamy zimną galaretkę i dobrze miksujemy. Gdy masa zgęstnieje (można schować na chwilkę do lodówki) wylewamy na biszkopt posmarowany dżemem i równo rozsmarowujemy. Pierniczki kroimy na pół i delikatnie wciskając układamy na masę. Ciasto chowamy na całą noc do lodówki. Smacznego :) Blacha o wym. 25/35 cm.