Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernikowy keks"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 20
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8949
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 20
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8949
Składniki
Cukier, miód, brandy, masło, kakao i suszone owoce zagotuj, zmniejsz płomień i trzymaj na ogniu jeszcze 10 minut, cały czas mieszając. Odstaw do lekkiego przestudzenia.
Mąkę przesiej z proszkiem i sodą. Wymieszaj z jajkami, orzechami, anyżem i cynamonem. Mąkę z dodatkami połącz z przestudzoną słodką masą z owocami.
Czekoladę zetrzyj, dodaj do ciasta, wymieszaj i przelej do foremki wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 90-100 minut w 170°C. Ciasto przestudź w foremce, wyjmij i zostaw do całkowitego wystudzenia.
Lukier: utrzyj na gładką masę. Polej ostudzone ciasto, poczekaj, aż dobrze zastygnie.Źródło: Naj