Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piernikowe talarki"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 243
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 112
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 243
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 112
Składniki
Miód, masło i cukier ogrzewaj w rondelku do rozpuszczenia. Lekko ostudź, dodaj szczyptę soli, płaską łyżkę sody, przyprawę do pierników, 2 łyżki skórki pomarańczowej i jajka.
Mąkę przesiej z 2 łyż- kami kakao, dodaj masę miodową. Starannie zagnieć ciasto, odłóż na dobę do lodówki. Następnie rozwałkuj na płat. Wycinaj talarki, piecz 15 min w 180 st. Czekoladę rozpuść w gorącej kąpieli wodnej. Polej ostudzone talarki, ozdób migdałami.
Czas ok. 60 min; porcja – 100 kcal, cena 30 gr.Źródło: Świat kobiety