Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe piernikowe biszkopciki są doskonałym rozwiązaniem gdy nie mamy ochoty spędzać zbyt dużo czasu w kuchni, a mamy nie odpartą chęć na coś słodkiego. Przygotowanie i upieczenie piernikowych biszkopcików zajęło mi w sumie mniej niż godzinę. Ciasteczka doskonale smakują z kubkiem ciepłego kakała. Po prostu dobrze rozgrzewają i wprawiają w dobry nastrój. Polecam na zimowe wieczory !
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 498
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 158
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 498
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 158
Składniki
Miękkie masło ucieram z cukrem na puszystą masę. Do masy dodaje jedno jajko. Krótko miksuję. Do masy jajecznej dodaje przesianą mąkę, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika. Krótko miksuję. Na blaszkę układam papier do pieczenia. Z ciasta formuję kuleczki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczam. Piekę około 15-20 minut w 180 stopniach w dobrze nagrzanym piekarniku. Studzę i dowolnie dekoruję.