Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znika z talerzy w mgnieniu oka:)
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9187
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 184
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 32
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 471
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9187
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 184
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 32
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 471
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem. Dodać sodę, kakao i cynamon, wymieszać. Następnie dodać mąkę i olej. Na koniec dodać mleko i dżem (jeżeli dżem jest rzadki, mleka może być mniej). Piec 40 minut w 180st.
Karmel z orzechami: posiekane orzechy włoskie, 1 łyżka masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka, 3 łyżki miodu
Na patelni rozpuścić masło, dodać pozostałe składniki. Podsmażyć ciągle mieszając. Gorące wylać na upieczone ciasto.