Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo użycie miodu pitnego to ciekawe rozwiązanie. Postanowiłam wykorzystać aromat i smak miodu pitnego w pierniku. Ciasto dzięki temu zyskało niecodzienny smak. Piernik z miodem pitnym jest to wypiek, który można przygotować kilka dni wcześniej, nie traci na swojej świeżości. Polecam !
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 231
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 526
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 231
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 526
Składniki
Jajka wraz z cukrem i miodem ubić na sztywno. Dodać olej i miód pitny. Do masy dodać mąkę, przyprawę i proszek do pieczenia. Miksować. Ciasto przelać do formy keksowej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.
Zapraszam do mojego bloga !