Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernik z marchewką"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 138
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 209
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 156
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 138
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 209
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 156
Składniki
Do miski wsyp: cukier, mąkę, sodę, cynamon, gałkę muszkatołową, kakao i proszek do pieczenia. Wbij jajka, wlej olej. Dołóż startą marchewkę oraz bakalie. wymieszaj dokładnie mikserem. Blachę wyłóż pergaminem. Nałóż do niej ciasto, wyrównaj powierzchnię. Piecz ok. godziny w temp. 200°C. Odstaw do wystudzenia.
Zetnij wierzch placka. Resztę ciasta pokrój na 4 blaty. Przygotuj krem według przepisu na opakowaniu. Przełóż nim blaty. Odcięty kawałek ciasta pokrusz. Okruszkami posyp wierzch ciasta.Źródło: Naj