Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernik przekładany dżemem porzeczkowym"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 517
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 517
Składniki
Miód, masło, cukier, skórkę z cytryny i przyprawę do piernika doprowadź do wrzenia (nie gotuj dłużej).
Gdy masa wystygnie, dodaj rum, sok z cytryny, jajka, rozpuszczoną w mleku sodę oraz mąkę. połącz.
Schłodzone ciasto wlej do tortownicy i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C. Po godzinie pieczenia wyciągnij z piecyka i przekrój wzdłuż na 2 części.
Przełóż je dżemem porzeczkowym, złóż i zalej ciepłą polewą czekoladową.
<strong>Przepis nadesłała: Teresa Macura</strong>Źródło: Kurier TV