Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w 5 minut bez użycia miksera, po upieczeniu można polać polewą czekoladową, przełożyć kremem lub powidłami. Polecam.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Składniki
W misce wymieszaj trzepaczką jajka, jogurt, powidła, roztopione masło, cukier i cukier waniliowy.
Przesiej do masy mąkę, cynamon, kakao, sodę i proszek do pieczenia, następnie dodaj przyprawę do piernika. Mieszaj tylko do połączenia składników.
Ciasto przełóż do keksówki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 st. na około 45 minut lub do suchego patyczka.
Śmietanę mocno podgrzewam z czekoladą do rozpuszczenia. Po wysuszeniu ciasto polewam czekoladą i posypuję wiórkami kokosowymi.