Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 96
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 165
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 96
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 165
Składniki
Jaja utrzeć z cukrem tak, aby powstał kogel-mogel. Następnie dodać olej (ciągle mieszając) i mąkę i dokładnie wymieszać. Na koniec do ciasta dodać sodę i proszek do pieczenia ( wymieszać ) i utartą ( na najmniejszym oczku) marchew. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką lub bułką tarta tortownicy.
Piec 30-140 min w 180 stopniach. Ciasto jest idealne na lato ponieważ jest wilgotne. Jest również dobrym rozwiązaniem dla łasuchów, którzy nie lubią marchwi (bo w cieście smak marchewki nie jest bardzo wyczuwalny ). Smacznego :)