Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piernik drożdżowy"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1007
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11599
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1007
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11599
Składniki
Ciasto: cukier utrzyj z drożdżami. Dodaj utarte żółtka, olej, miód, mąkę wymieszaną z sodą, przyprawę do piernika i ubitą pianę z białek.
Wyrób. Ciasto podziel na 3 części. Placki piecz 12-15 min w 170°C. Ew. upiecz jeden placek i przekrój na trzy.
Krem: szklankę mleka i cukry zagotuj. Wlej resztę mleka wymieszaną z mąkami i żółtkami. Ugotuj, ostudź. Masło utrzyj, dodając budyń.
Jeden placek posmaruj powidłami, ułóż drugi placek. Rozsmaruj krem, ułóż trzeci placek. Udekoruj polewą.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Dopart z Maćkówki.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie