Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piernik czekoladowy"
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 76
Polecam.
Odsłon: 91
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 30
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 114
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 76
Polecam.
Odsłon: 91
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 30
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 114
Składniki
Masło utrzyj z cukrem, miodem i żółtkami. Stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Do gładkiej masy wsyp przyprawę piernikową, posiekane orzechy oraz skórkę pomarańczową. Na koniec wlej rum i dodaj pianę z białek.
Przełóż całość do natłuszczonej formy, posypanej bułką tartą. Piecz 70 minut w piekarniku rozgrzanym do 160°C.
W rondelku rozpuść czekoladę z masłem. Wymieszaj z rumem.
Udekoruj cisto polewą i innymi ozdobami.Źródło: Kurier TV