Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierniczki z bakaliami po 2. roku"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1250
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1250
Składniki
Posiekaj dokładnie masło z mąką tortową.
Do masy dodaj żółtka, cukier, miód i drobno pokrojone bakalie. Wsyp też po 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia oraz przyprawy do piernika.
Starannie wyrób ciasto, a następnie włóż je na godzinę do lodówki, aby nieco stężało.
Po godzinie wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj je i wykrój pierniczki w różnych kształtach.
Ciasteczka piecz w temp. 200°C przez 15 minut.
Gdy pierniki ostygną, ozdób je lukrem.Źródło: Mam dziecko