Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniki przygotowane według tego przepisu idealnie nadają się do powieszenia na choinkę. Są kruche, cienkie i zachowują swój kształt podczas pieczenia.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 95
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13914
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 23
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 127
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 188
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 95
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13914
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 23
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 127
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 188
Składniki
A garnku podgrzej masło, cukier i miód. Od czasu do czasu wymieszaj. Zdejmij z ognia i odstaw na 30 minut. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i przyprawami. Powoli dodawaj masę miodową, wymieszaj. Zagnieć ciasto. Owiń je w folię spożywczą. Schłódź w lodówce (przez min. 2 godziny). Nagrzej piekarnik do 175 stopni C. Odrywaj po kawałku ciasta, rozwałkuj. Za pomocą foremek wycinaj dowolne kształty. Wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz przez ok. 8 minut. Pierniczki są od razu zdatne do spożycia. Najlepiej przechowuj je w szczelnie zamkniętych pojemnikach.