Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierniczki lukrowane"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Miód i masło stop w garnku, przestudź. Dodaj pozostałe . Dobrze wyrób. Jeśli ciasto będzie zbyt miękkie, schłódź je. Dzięki temu potem będzie się lepiej wałkowało.
Na stolnicy oprószonej mąką rozwałkuj ciasto na placki o grubości 2–3 mm. Foremkami wytnij pierniczki o dowolnych kształtach. Jeśli zrobisz w nich dziurki, będziesz mogła powiesić je na choince.
Ciasteczka piecz około 10 minut w temp. 180 oC. Uważaj, by ich nie przetrzymać, bo staną się zbyt kruche i będą miały posmak goryczy. Wyjmij z piekarnika, przełóż na kratkę kuchenną i pozostaw do wystudzenia. Udekoruj je lukrem.
<strong>Poleca Aneta Zając</strong>Źródło: Naj