Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie wyobrażam sobie świąt bez pierników własnej roboty
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 59
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 127
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 740
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 650
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10138
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 59
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 127
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 740
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 650
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10138
Składniki
Do garnka dajemy masło, miód, cukier puder i podgrzewamy aż składniki się połączą.W misce mieszamy mąkę, sodę ,przyprawę do piernika, kakao, lekko mieszamy i dodajemy przestudzoną masę w garnku, dodajemy jajka,, wyrabiamy ciasto reką, jak za bardzo gęste dodajemy mleko.
Wyrobione , jednolite ciasto , rozwałkujemy do grubości 3-5 mm. Wycinamy pierniczki , kładziemy na blaszkę , pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp.180^ C , pieczemy 15 min. Lukrujemy według uznania , albo jak ktoś nie lubi to nie.
Robimy gęsty lukier z : 1 białko, szklanka cukru pudru, można dodać troszeczkę soku z cytryny .