Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki. Dodaj cukier puder, kakao oraz przyprawę do piernika. Miód i masło przełóż do garnka, podgrzewaj, aż się stopią. Odstaw do przestudzenia. Następnie wlej do sypkich składników. Wbij jajka. Sodę rozpuść w odrobinie ciepłej wody. Wlej do miseczki.
Wszystkie wymieszaj, a zagniatanie ciasta powierz dziecku. Przy twojej niewielkiej pomocy już przedszkolak poradzi sobie z tym zadaniem. Gotowe ciasto włóż do miseczki, szczelnie przykryj folią i odstaw je w chłodne miejsce na 8 godzin, a jeszcze lepiej na noc.
Piernikowe ciasto podziel na niewielkie porcje, aby maluch łatwiej rozwałkował je na cienkie placki. Potem wytnijcie foremkami ciastka. Piecz je 15–17 minut w 180 st. Udekoruj lukrem.Źródło: Tina