Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieguski, które robią furrorę, które są pyszne, które urzekają swoim smakiem. Stokroć lepsze od tych kupnych
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88280
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 33
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88280
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 33
Składniki
Miękka margaryna zmiksować z cukrem pudrem, waniliowym i jajkiem, aromatem, potem dodawać mąkę z proszkiem i kakao, zagnieść rękami. Dodać pokrojone w mini kawałki czekoladę, i pogniecione orzechy.
Małą łyżeczką nabierać ciasto, formować jakby kuleczki na łyżeczce, i układać na blasze wyłożonej papierem (nie martwić się o kształt, pieguski same się uformują w trakcie pieczenia)
Piec ok 12minut w temperaturze 180 stopni. Ja zawsze jak wyciągam blachę z piekarnika i ściągam ciasteczka, to są one ogólnie bardzo miękkie i niczym nie przypominają piegusków, no ok, może wizualnie. Dopiero jak ostygną robią się twarde i coraz to bardziej chrupiące :)
Smaczne zarówno tego samego dnia, chwilę po przestygnięciu, jak i po kilku dniach... ale mało kiedy tak długo się zostają :)
Z tej porcji wychodzi ok 50 piegusków