Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i łatwe ciasto na podwieczorek czy niedzielę.. Serdecznie polecam.
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3098
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2759
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 32
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3098
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2759
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 32
Składniki
Keksówkę o wymiarach 10x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Włączyć piekarnik na 170 st. C. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać cukier i nadal ubijać. Wlać rozpuszczone i wystudzone masło. Dodać ekstrakt waniliowy. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać stopniowo do białek. Całość mieszać łopatką. Na koniec masę połączyć delikatnie z makiem. Tak przygotowane ciasto przelać do keksówki. Piec około 50 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy już się upiekło. Po całkowitym ostudzeniu polać lukrem utartym z cukru pudru i soku z cytryny.