Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczone pierożki z grochem"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1569
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1569
Składniki
Groch namocz na noc. Do garnka wlej bulion, dodaj przecedzony groch i gotuj do miękkości. Zostaw do wystygnięcia.
Czosnek przeciśnij przez praskę, imbir zetrzyj na tarce. Posiekaną cebulę zrumień na maśle. Do grochu dodaj cebulę, imbir, czosnek i natkę. Wbij jajko, dosyp bułkę tartą. Wyrób i formuj kulki farszu.
Ciasto rozwałkuj, pokrój w kwadraty i lep trójkątne pierożki. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz w 200°C przez 25-30 min, aż będą rumiane.Źródło: Takie jest życie